„Cadoul de Crăciun”, filmul romanesc de OSKAR, la TVR 1, pe 23 decembrie



XXX ani de la Revolutia Romana din decembrie 1989

luni, 21 octombrie 2013

FESTIVALUL NAŢIONAL de COMEDIE: Nottara deschide competiţia teatrală cu "39 TREPTE"

Prima zi a Festivalului Naţional de Comedie este deschisă luni seară de 39 TREPTE, comedie după un film de Alfred HITCHCOCK. Piesa, în interpretarea artiştilor Teatrului Nottara din Bucureşti, este adaptarea romanului omonim semnat de John BUCHAN. Versiunea românească este asigurată de regizorul Petre Bokor (foto), care o şi pune în scenă la Galaţi. 
  • Adaptarea scenică a romanului poliţist "Cele treizeci şi nouă de trepte" de John Buchan a fost realizată de către Patrick Barlow, în 2005, pentru scena londoneză. În 2008, a avut loc premiera pe Broadway – spectacol de mare succes, încununat cu două Premii Tony. De asemenea, piesa a fost distinsă cu: Premiul Oliver (2007), Premiul Best New Comedy (2008) şi Drama Desk Award (2009) accesaţi http://www.onlinegallery.ro 

"Este povestea lui Richard Hannay, un londonez plictisit, a cărui viaţă devine brusc interesantă după ce o femeie este ucisă în locuinţa lui. Cine este femeia? De ce s-a refugiat în apartamentul lui? Ce reprezintă aceste misterioase „39 de trepte”? Învinuit de uciderea femeii, Hannay pleacă în misiune în Scoţia ca să găsească răspuns..."
regizorul
Petre Bokor
Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Jitea, Luminiţa Erga, Adrian Văncică, Alexandru Mike Gheorghiu
Conceptul original: Nobby DIMON şi Simon CORBLE
Scenografia: Nina BRUMUŞILĂ
Mişcarea scenică: Roxana COLCEAG
Piesa se joacă pe parcursul a 2h (fără pauză) iar preţul unui bilet este 52,5 lei

Un comentariu: